“Eroul” locotenent Alexandru Gheorghe


Saptamana trecuta toata lumea pe facebook isi exprima admiratia si sprijinul si toate cele pentru eroul national, simbolul manifestatiilor, si anume locotenentul Alexandru Gheorghe.

Apare nenea la teve, coplesit de emotii in fata camerelor, ne spune ca s-a saturat de batjocura din tara asta si ca isi declara sprijinul pentru manifestanti.

Cine este? Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii.

“Stiu exact la ce ma expun venind aici, veti vedea si dumneavoastra maine”, a spus militarul, referindu-se la faptul ca va fi pedepsit pentru incalcarea regulamentului militar, care interzice participarea cadrelor militare la mitinguri si manifestatii si parasirea neautorizata a garnizoanei. El a precizat ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele, si ca nu a mai comunicat cu superiorii sai, ba chiar si-a dezactivat telefoanele si le-a scos bateria, de teama de a nu fi ascultat. El a afirmat ca exprima solidaritatea Armatei cu protestatarii si ca vorbeste in numele unui grup de colegi, carora le-a si incredintat “un document de 12 pagini pe un stick” in cazul in care el va fi arestat. Nu mai doarme acasa deoarece este urmarit de o masina neagra. Paranoia conspiratiei in floare.

Ce nu stie multa lume insa, este faptul ca tanarul nostru locotenent, urmand procedurile militare, prezinta un raport comandantului unitatii sale, raport ce dorea sa ajunga in fata Statului Major General, care trebuia sa ii raspunda pana la data de 26 ianuarie, ora 16.00. Uzanta militara.

Ce continea insa acel raport?

MApN arata ca “dintre asa-zisele solutii prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta, sub forma unor declaratii sustinute in fata reprezentantilor mass media, amintim:”

1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului;
2. Invocarea starii de urgenta in tara;
3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de decizie;
4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si suveranitatii, potrivit Constitutiei.

Deci nenea eroul, simbolul, vroia si el doar 50% din putere nu? Modest personaj. Eu le-as fi cerut reintroducerea gradului de Maresal, si acordarea acestui titlul catre…….MINE! Ca daca tot esti nebun, macar sa fi un nebun 100%.

Punctul 4 insa are sprijinul meu neconditionat!

Dar am fost printre primii care am sustinut ca indivisul nu e chair normal, si tare imi place cand am dreptate. Ar trebui sa fim mai rationali, mai calmi, sa nu mai cautam simboluri acolo unde ele nu sunt. Ar trebui sa invatam sa vedem adevaratele valori si pe acestea sa le respectam/adulam/proslavim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s