Griechenland


De doua ori au incercat! Cu arma, cu tancul, cu avionul, ba se vorbea chiar si de o arma secreta. De fiecare data au pierdut si au fost, cel putin ultima oara, aproape rasi de pe fata pamantului. Nu s-au lasat insa infranti/demoralizati, nu au abandonat. Au recladit piatra cu piatra, centimetru cu centimetru, fiind impinsi de o dorinta, am spune noi balcanicii turcizati secole de-a ranul, aproape tampita, sa demonstreze ca ei pot oricand, orice. Vezi Dresda!

Dupa 60 si de ani de la capitulare au descoperit cea mai puternica arma din lume si o folosesc din plin. Banul. Euro, moneda unica europeana, are la baza marca germana. Si oarecum francul  francez. Cand se impute treaba, Germania, caci despre ea vorbim, ameninta ca va parsi spatiul euro, circula zvonurile ca tiparnitele reich-ului au dat drumul la tiparit marci. Apropo, termenul de reich nu are absolut nicio conotatie nazista, fascista, asa cum cred unii telectuali de pe la noi.

Prima tara cu care Germania isi incearca noua strategie este Grecia. Sa ne amintim oare de sprijinul dat lui Franco in anii ’30, ca isi testeze armele? Dupa ce i-au ametit, i-au plimbat, i-au strans de gat pana nu au mai putut, le-au dat ceva cash pe la nas, acum Germania face o propunere uluitoare grecilor: Grecia să renunţe la suveranitatea sa în materie de politică fiscală, de care să se ocupe un comisar european, înainte să poată să beneficieze de un al doilea plan financiar desalvare, anunţă vineri Financial Times, care a procurat o copie a propunerii germane, relatează AFP, citat de Mediafax.

Personal am sustinut mereu ipoteza ca decat sa fi invatat ruseste 50 de ani, mai bine vorbeam acum cu totii germana. Si cred ca o asemenea masura ar trebui propusa si Romaniei, ca noi de capul nostru, uite ce mare scofala am facut. Tocmai am mai imprumutat un miliard de la FMI!

Se prefigureaza o noua ordine mondiala!

Dupa un articol din Gandul, http://www.gandul.info/financiar/propunerea-indecenta-a-germaniei-care-ar-putea-arunca-in-aer-grecia-9184016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s