Buletin de bucuresti


Bucuresti, seara, caldura mare, o terasa din centru. Dupa o zi istovitoare la job, Minodor Ailioaiei ( senior vice project deputy account executive manager la o multinationala cu staiff) insotit de cativa colegi, majoritatea colege, de la aceeasi companie, se aseaza la o masa si incep sa consulte lista de preturi. Nu stim multe despre Minodor. Insa are costum lucios, aifone , vorbeste afectat, serviata biznis si o sacosa zara. Colegii lui arata cam la fel. Se discuta o vreme despre taskuri, email, blah bla blah. Priviri indignate si o tacere conspirativa in momentul in care isi face chelnerul aparitia. Minodor preia initiativa:

– Mda. Vad ca aveti somon la gratar. Este proaspat.

Chelnerul :

– Bineinteles.

Minodor:

– Cred ca o sa comand un cascaval pane va rog si o portie de Croquettes au fromage. Si o apa plata. Un borsec la 750.

Termina toata lumea de comandat si incepe discutia:

– Deci, nu mai suport orasul asta! Si incepe sa le toarne, ca oamenii sunt nesimtiti, ca put a transpiratie, ca e aglomerat, ca e mizerie, ca e praf, ca e cald, ca se inunda strazile, ca e plin de manelisti, cocalari, pitipoance, rahat de caini, flegme pe jos, santiere, soferi cretini, ca e galagie, ca e stresant, si tot asa. I-ar placea sa locuiasca la Praga. Pe masura ce se ambala in aceasta logoree verbala se putea sesiza un usor accent….. nu spunem de care.

Dupa cateva minute, de la o masa vecina, se ridica un tanar , se apropie de masa lor si i se adreseaza lui Minodor:

– Buna seara. Ma scuzati ca va deranjez. O intrebare as avea daca se poate va rog. Daca nu va place acest oras si criticati cu atata patos, de ce nu va intoarceti in satul de unde veniti? De ce nu ne lasati pe noi astia care ne-am nascut aici sa locuim in mizeria asta de oras? Sau pe cei veniti din provincie care macar au bunul simt si decenta sa se poarte civilizat si sa nu critice orasul unde stuadiaza, lucreaza, isi cresc copii? Te-ai gandit vreodata ca poate e plin de tigani , mitocani s.a.m.d. pentru ca v-ati scurs de la tara valuri valuri atrasi de mirajul capitalei si al banului (total gresit de altfel) si ca odata cu voi v-ati adus si obiceiurile de mahala? Ca e aglomerat tocmai din cauza voastra? Ca e un oras naspa si de cacat dar totusi merita sa te lauzi la tine in sat ca esti mare boss la capitala? De ce nu te duci tu la tine acasa, si ne lasi aici pe noi astia mai fraieri, care ne mai plimbam prin parcuri, pe strazile din Cotroceni, care admiram cladirea CEC-ului si Palatul de Justiei, care mai intram in anticariate si carora ne place aerul de Bucureti? Si apropo, vezi ca ti-a curs niste tarana din portofel…………..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s