Prietenia cu juma’ de norma


UPDATE 1 : Pitifelnicul dement foloseste avid retelele de socializare. Ce face cand vede ca unii si-au dat seama de caracterul lui? Ii trece pe respectivii la ” block list” . Jos palaria, esti pe drumul cel bun! Sunt curios daca exista vreo organizatie caritabila care strange fonduri pentru cei ca tine!

Zilele trecute, o prietena avea pe wall

‎*…mie dor de naivitatea copilariei..cand nu dadeam prea mult interes prietenilor care ma suparau..doar imi luam”jucariile si plecam”…de ce nu mai poate fi la fel de usor ca atunci???!!…*

O anunt pe aceasta cale, ca si acum, cand suntem oameni maturi, avem deja o experienta acumulata atat din propriile experiente cat si din cunostiintele asimilate, la unii poate fi la fel de usor! Simplu, cand nu le mai convine ceva, isi iau jucariile si pleaca.

Caz concret. Exista domnul X. Cred ca la un moment dat cu totii am intalnit o astfel de persoana. Genul care atunci cand se afla intr-un grup de prieteni, turuie ca o moara stricata despre prietenie si valorile ei, despre incredere, despre respect, despre cum traieste el pentru a-i ajuta pe altii, despre cum vrea sa el sa faca o lume mai buna, despre cum se sacrifica el pentru ca cei din jurul lui sa fie veseli si fericiti. O buna bucata de vreme, domnul X a fost crezut de A, B,C,D,E,F,G,H (membrii grupului sau de prieteni). Toate bune si frumoase, insa, intervine o problema atunci cand brusc, lui X ii pute ceva, si incepe, pe rand, sa rupa legaturile cu ceilalti. Dar inainte de a rupe legaturile, X, ajutat de prietenii sai, isi face insfarsit, o prietene, pe Y. Deci, X si Y nu mai raspund la telefon, nu mai raspund la mesaje, nu mai ies in oras cu prietenii lor. Tacere totala. X si Y isi fac un nou grup de prieteni, cu Z(fratele lui X, dezertor din grupul ABCDEFGH, si care aplica si el tactica tacerii totale) si cu Q (dezertor din grupul ABCDEFGH, aplica la randul sau tactica tacerii totale si adopta atitudinea tip “Labus” cu noul grup.

Pana aici toate bune si relativ frumoase. Numai ca rand pe rand ABCDE incep sa discute intre ei despre ce s-a intamplat cu X, si de ce aceasta schimbare de atitudine din partea lui. ABCDE incep sa isi faca mustrari de constiinta. Discutand si discutand, rahatul lui X iese la iveala. Si surpriza: X nu este o Maica Tereza a Romaniei, ci un mic gunoi uman, aflat intr-o faza incipienta de schizofrenie si paranoie. ABDCE afla cu stupoare cateva minciuni mici/mari despre X. B afla cu stupoare ca X a incercat sa se dea la prietena sa, A. B afla cu stupoare ca X, cand a vazut ca nu prea are sanse de reusita si facandu-i-se si lui rost itre timp de o prietena, l-a indemnat pe Q Labus, sa se dea si el la A. B afla cu o oarecare stupoare ca X in timpul unei discutii cu K (prietena f buna cu B) declara ca ” gata grupul, facem altul
mai luminos” , ” grupul era facut pt cei cu probleme de socializare, caracter, mai reparam suflete pierdute” , ” grupul a fost facut ca sa ajute anumite persoane sa treaca peste momente nasoale, dupa ce s-au reparat… era de asteptat sa revina la proastele obiceiuri. simplu” , “eu nu prea aveam nevoie de ei”. Frumos specimen acest domn X, nu? K face publica discutia , cand descopera ca si ea a fost mintita de X in discutia respectiva.

Quod erat demonstrandum!

Si acum, daca imi este permis, cateva reprosuri la adresa lui X, Y, Z. Mai pitifelnici dementi, daca v-a deranjat ceva trebuia sa spuneti. Impreuna aveti peste o suta de ani! Altii la varsta voastra cucereau lumea si voi nu aveti barbatia si decenta sa spuneti personal niste lucruri?? Va retrageti asa in lumea voastra, cu fabulatiile voastre si cu minciunile voastre, si cu mancatoria voastra de rahat propriu, ca un pacient catatonic? Voi nu vedeti ca aveti o problema in momentul in care 5-6 persoane va spun fiecare acelasi lucru, si anume ca sunteti niste mizerii? Voi nu va puneti un semn de intrebare cand vedeti ca nu aveti prieteni? Ca nu aveti cu cine iesii in afara de membrii familiei? Voi, mai pe romaneste, sunteti chiar idioti? Sau ne considerati pe noi idioti? Imi tineti mie teroria chibritului despre rautate, invidie si altele, cand tu X, tampitule, iti alinti logodnica sau ce o fi ea, in acelasi mod in care ii spuneam eu prieteni mele? Tu nu vezi ca esti penibil si ca la 33 de ani te comporti ca un adolescent plin de cosuri care e la prima iubire?

Incetati cu mesaje de genul ” Eu vad ca primavara a venit pentru unii cu multa astenie, nostalgie si multe alte negativisme… pacat…(deja am scris cam mult despre asta). Acum ar trebui sa fie o curatare a trupului si spiritului! Eu va doresc ca primavara sa va aduca fericire, noroc, iubire, intelepciune si sufletul sa vi-l lumineze! ” sau ” dar eu zic sa lasam tot ce e urat in iarna si sa incepem frumos aceasta primavara cu zambetul pe buze cu mult mai multa putere ,fericire, liniste sufleteasca…si sa ne incarcam cu multa multa energie de la natura asta care e foarte frumoasa si care face ca noi sa fim puternici si veseli incat sa putem trece peste orice!!!” pentru ca sunteti penibili, pentru ca sunteti niste ipocriti, pentru ca sunteti josnici.

Cele relatate mai sunt sunt fapte reale, personajele sunt cat se poate de reale, din pacate, pentru mine, si restul lumii.

Advertisements

2 comments on “Prietenia cu juma’ de norma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s