Facebook vs. Realitate


Toata lumea a auzit de el. Unii (subscriu) il si folosesc. Pentru diverse lucruri: agatat, pus poze cu pisicute, buci, tzatze, dat check-in la toate cluburile de fite unde atarna la o cola, dat share la citate si poze cretine, care – BREAKING NEWS –  nu ajuta la nimic, etc. Unii, il folosesc pentru a socializa eleganta, promova afaceri, brand-uri, idei.

Problema intervine insa, mi se pare, atunci cand ai o minte labila, iar feisbucul si ce se intampla acolo, tinde sa iti substituie realitatea. Adica aia de afara, cu oameni, aglomeratie, zgomot, praf, frig, ploaie, cald, soare. Dar mai ales cu oameni. Daca traiesti pentru un status cretin sau o melodie si speri din tot sufletul sa primesti un like de la ma-ta, tac-tu, gagica, frac-tu, cam faci umbra degeaba pamantului. Daca locuiesti cu prietena si cu o alta persoana/un alt cuplu, si va da-ti intalniri si comment-uri cand sunteti acasa, sunteti de tot cacatul. Daca vorbesti la telefon cu unu despre care sustii ca e prietenul tau cel mai bun azi, iar maine ala afla de pe feisbuc ca tocmai ce te-ai logodit, esti un mic rahat incapabil de a relationa cu semenii tai. Unerori se intampla si lucruri nefericite, cuma r fi un deces in familie. Daca primul lucru pe care il faci e status update sau schimbi poza, sincer , esti de toata jena. Daca te suna cineva sa iti transmita condoleante si un gand bun, si prima ta intrebare e ” de unde stii?” iar raspunsul ” de pe feisbuc, de la x (x= prieten comun), atunci iar, ai o problema.

O scurta documentare (google adica) iti indica faptul ca mai exista si alti oameni care nu mai deosebesc viata (personala, profesionala) de cea de pe feisbuc. Unii isi inseala prietenele/sotiile cu relatii virtuale pe feisbuc. Daca pui o poza cu o sticla de cola, tag-uiesti 45 de persoane, nu inseamna ca esti cel mai popular din curtea scolii si nici ca ai iesit cu prietenii. Ridica-te de pe scaun, inchide fesibucu si iupornu, scoate mana din pantaloni, deschide geamu, si arunca-te. Ai o foarte mare sansa de a cunoaste oameni adevarati. Probabil ca primii vor fi cei de la SMURD, dar e un inceput totusi.

 

Unii o sa spuna ca sunt rau! ca sunt incapabil de a fi alaturi de cineva, ca nu am sentimente. Nu sunt impotriva sentimentelor ci impotriva manifestarii acestora. Si da, sunt rau. Si da, pacatuiesc. Dar am mai multe pacate decat o curva in calduri aflata pe stadion la un meci de fotbal.

Va las sa va continuati ziua pe feisbuc, twitter, hi5, linkedin sau ce mai are fiecare. Eu ies afara!

Advertisements

One comment on “Facebook vs. Realitate

  1. din seria “hai sa fim rai” : nu cred k e nimic in neregula sa pui poze cu fete,buci,tzatele and co. pentru un baiat. Poate isi cauta idealul.e mai rau cand face asta dupa ce se combina si treaba devine mai serioasa. In fine….nu e treaba mea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s